<
>
XXI wiek zmienił zwyczaje konsumentów – chcą jeść zdrowo, smacznie według najwyższych standardów wykonania.
Włoscy restauratorzy cenią nasze ciasto za aromat, delikatność smaku oraz lekkostrawność. A to wszystko dzięki rzemieślniczemu
wykonaniu z zachowaniem oryginalnej receptury. Dodajemy najlepszej jakości semolinę w 100% z pszenicy durum,
oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia oraz zakwas.
Pizza Klasyczna
Pizza tak dobra jak w pizzerii? Tylko z prawdziwie pulchnym, ręcznie wyrabianym spodem - z najlepszego ciasta w procesie naturalnej fermentacji i dojrzewania. Spody do pizzy w 3 rozmiarach dla każdego podniebienia i na każdy apetyt!
Dostępne rozmiary:
- 28 cm
- 33 cm
- 50 cm
Sprzedawane w pudełkach:
20 sztuk
Przechowywać w lodówce (+ 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 60 dni
mrożony - 12 miesięcy
Pinsa Romana
Chrupiąca pizza z miękkim wnętrzem. Niezwykły kształt i grubość plastra miodu sprawia, że pizza jest wysoka i delikatnie miękka w środku. Samo ciasto dzięki odpowiedniemu zaczynianiu, dojrzewaniu ma dużą hydratację, jest lekkostrawne. Po upieczeniu idealna zarówno jako spód, jak i do nadzienia na zimno lub na ciepło.
Dostępne rozmiary:
- 35 x 25 cm
Sprzedawane w pudełkach:
20 sztuk
Przechowywać w lodówce (+ 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 60 dni
mrożony - 12 miesięcy
Focaccia Rozmaryn
To region Apulia w jednym kęsie. Aromatyczna córka bogatej kulinarnie tradycji Apulii. Do focacci Ora Pizza używa się ściśle wyselekcjonowanych, lokalnych składników. Dostępna w 2 wariantach: pomidor koktajlowy i oliwki, lub biała z rozmarynem.
W domu, w gronie przyjaciół, w ulubionej restauracji znajdź czas na przerwę z apetytem.
Dostępne rozmiary:
- 14 cm
- 33 cm
Sprzedawane w pudełkach:
5 sztuk
Przechowywać w lodówce (+ 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 40 dni
mrożony - 12 miesięcy
Focaccia Barese
To region Apulia w jednym kęsie. Aromatyczna córka bogatej kulinarnie tradycji Apulii. Do focacci Ora Pizza używa się ściśle wyselekcjonowanych, lokalnych składników. Dostępna w 2 wariantach: pomidor koktajlowy i oliwki, lub biała z rozmarynem.
W domu, w gronie przyjaciół, w ulubionej restauracji znajdź czas na przerwę z apetytem.
Dostępne rozmiary:
- 14 cm
- 33 cm
Sprzedawane w pudełkach:
5 sztuk
Przechowywać w lodówce (+ 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 40 dni
mrożony - 12 miesięcy
Pizza bezglutenowa
Linia produktów bezglutenowych zapewnia konsumentom bezpieczeństwo żywności w 100% wolnej od glutenu, bez ryzyka zanieczyszczenia, walory smakowe oryginalnego produktu, który nie rezygnuje ze smaku i jakości użytych surowców oraz rzemieślniczego wyrobienia. Wśród tych bezglutenowych i smacznych produktów wyróżnia się spód do pizzy: przygotowany z naturalnych składników, miękki
i chrupiący, zdolny zaspokoić nawet najbardziej wymagające podniebienia, eliminując tym samym dystans pomiędzy potrzebą a przyjemnością.
Dostępne rozmiary:
- 30 cm
Sprzedawane w pudełkach:
12 sztuk
Przechowywać w lodówce (+ 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 45 dni
mrożony - 12 miesięcy
Ciabatta Puccia Rettsola
Ten rodzaj pieczywa jest tradycyjnym produktem regionu Puglia, a jego ciasto składa się z wysokiej jakości składników: semoliny z pszenicy durum i mąki z pszenicy zwyczajnej, lecytyny sojowej, oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, oleju słonecznikowego, soli, drożdży i wody.
Zawiera gluten i soję.
Nasza ciabatta jest wytwarzana ręcznie, a MAP pakowany w plastikową torbę spożywczą zgodnie z dyrektywą UE 89/109 / CEE dotyczącą materiałów mających kontakt z żywnością.
Dostępne rozmiary:
- 20 cm
Sprzedawane w pudełkach:
20 sztuk, 2 sztuki w opakowaniu
Przechowywać w lodówce (0°C - 4°C)
Temperatura mrożenia (-20°C)
Data przydatności:
świeży - 45 dni
mrożony - 12 miesięcy
Nasza Pizza Klasyczna wypiekana jest rzemieślniczo z mąki semoliny (100% pszenicy durum)
oraz oliwy z oliwek z pierwszego zgodnie z tradycyjną recepturą.
Wszystkie produkty są ręcznie wytwarzane przez mistrzów pizzy, pakowane próżniowo (MAP),
dzięki czemu produkt można długo przechowywać.
Proces wytwarzania ciasta to niezwykle precyzyjna, a jednocześnie zgodna z najlepszymi rzemieślniczymi standardami procedura:
Przygotowane z bazowych składników ciasto pozostawione jest na czas niezbędny do wyrośnięcia.
Po wyrośnięciu ciasto wyrabiane jest ręcznie przez wykwalifikowanych
mistrzów pizzy.
Odpowiedni czas ugniatania ciasta zapewnia mu miękkość i świeżość.
Ciasto wypiekane jest w nowoczesnych i wydajnych piecach.
Po upieczeniu ciasto poddaje się redukcji temperatury – zachowuje właściwości zarówno w temperaturze 40 C (świeże ciasto), jak i -200 C (produkt mrożony).
Pakowane próżniowo (MAP) zapewniając okres przechowywania niezbędny
do zachowania świeżości produktu.
Italian Supreme Food Polska sp. z o.o.
ul. Sudecka 96,
53-129 Wrocław
NIP: 899-288-11-07
Biuro
biuro@supremefood.pl
Informacje o produkcie
info@supremefood.pl
Tomasz Wojciechowski
Dyrektor Sprzedaży
Rejon Polska i Ukraina
+48 605 474 888
© 2020 www.supremefood.pl Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności.